Печерський районний суд задовольнив клопотання Київради про скасування арешту накладеного на житлові комплекси «Перлина Троєщини» та «Маргарита». Про це повідомляють «Наші гроші», посилаючись на ухвалу від 13 червня.

У матеріалах суду йдеться, що Головне слідче управління Нацполіції проводить досудове розслідування стосовно посадовців групи компаній «Укогруп», які самовільно зайняли декілька земельних ділянок в Києві для будівництва житлових комплексів.

Зокрема, 1,3 га по вулиці Закревського, 42-а та 0,63 га по вулиці Булгакова, 12.

На захопленій землі було розпочате самовільне будівництво ЖК «Маргарита» та ЖК «Перлина Троєщини».

Після розслідування на ділянки було накладено арешт. У травні цього року столична влада разом з Генпрокуратурою та Нацполіцією провела нараду з вирішення питань по цим об’єктам і доручила розробити алгоритм подальших дій.

В суді зазначили, що на контроль над будинками перейшов до мешканців-інвесторів, які утворили ОК «ЖБК «Булгаков» та ОК «ЖБК «Наша перлина», яким для добудови квартир потрібно зняти арешт.

Суд ухвалив рішення скасувати арешт обох земельних ділянок для добудови будинків і підключення їх до комунікацій.

 Компанії «Укогруп» та «Сіті Груп» контролюються Анатолієм Войцеховським. Об’єкти забудовника Анатолія Войцеховського арештували 15 липня 2016 року.