На Подолі на Замковій горі облаштують громадський простір з місцями для відпочинку та оглядовими майданчиками. The Village Україна розповідає про наміри активістів громадської ініціативи «ЧИСТО: Замкова Гора» та публікує візуалізацію проекту.

На горі побудують східці, створять оглядові майданчики та доріжки, облаштують місця для сидіння, озеленять територію. Вже цього року планують завершити східці та ландшафтний дизайн.

Наразі проект перебуває на етапі узгодження з місцевою владою, розповів The Village Україна Родіон Філатов, координатор громадської ініціативи «ЧИСТО: Замкова Гора».

Наприкінці 2016 року ініціатива перемогла у конкурсі DREAMactions, організованого освітньою платформою CANactions. Активісти отримали фінансування у розмірі $5000 на проектування і часткову реалізацію проекту, повідомляв «Хмарочос».

Наявних грошей вистачить на будівництво східців. Щоб отримати решту фінансування, активісти почнуть краудфандинг. Про початок кампанії зі збору коштів повідомлять незабаром.

Проект ландшафтного дизайну ландшафтні архітекторки Тетяна Ригун та Людмила Самойленко.

Проект східців розробила архітектурна майстерня Сullman Workshop.

 Активісти «ЧИСТО: Замкової Гори» опікуються локаією з 2016 року. Вони влаштовують толоки, екологічні акції та займаються благоустроєм території.


Фото надані Родіоном Філатовим; проект східців – Kullman Workshop; ландшафтний дизайн – Тетяна Ригун та Людмила Самойленко