Будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина може розпочатися в 2018 році. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поровозник у ефірі «Громадського Радіо».

«На сьогодні фахівці працюють на попереднім ТЕО, який дозволить більш-менш точно оцінити вартість і строки будівництва. Після цього має бути укладено міжурядову угоду, тоді можна буде говорити про початок фінансування і будівництва», – заявив Микола Поровозник.

Кошти на будівництво метро – 31 550 000 000 гривень – візьмуть у кредит.

«Це буде міжурядова угода між Україною і Китаєм. Цей проект в рамках великої програми Китаю – вони пропонують досить привабливі умови Україні в частині співфінансування на інфраструктурні проекти. Розглядалося фінансування не тільки метро, а й будівництва мостів – наприклад, Шулявського мосту. Йдеться про пільговий кредит під 2% на 20 років і співфінансування 85% зі сторони Китаю на 15% зі української сторони», – повідомив Микола Поворозник.


 КМДА домовилася з китайською компанією China Railway International Group (CRIG) про будівництво четвертої гілки метро.

Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену буде складатися з 14 станцій, 3 пересадочних вузлів і 1 електродепо. Будівництво лінії буде здійснюватися у 2 черги, кожна з яких буде тривати 3-4 роки.