Музиканти зберуться на підтримку ліванського закладу Linas Cafe, за закриття якого виступають представники націоналістичного руху.

Кларнетист і керівник київського єврейського ансамблю Pushkin Klezmer Band Мітя Герасимов просить музикантів прийти 24 травня до Бесарабського ринку і висловити підтримку національним меншинам в Україні.

«Останні події — напад нацистів на ліванський кафе в центрі Києва, ромські погроми, вбивство рома на Харківщині та інші грубі порушення закону і прав людини вимагають від українського суспільства і влади виразної реакції у відповідь. Давайте зробимо короткий концерт-мітинг, веселий і красивий — відповідь пристойних вільних людей. Приходьте і захистіть найкраще у світі місто і Україну, яку ми любимо і в якій хочемо жити», — написав музикант.

Початок акції о 18:00.

 21 травня близько 50 націоналістів, представники ГО «Націонал-патріотичний рух України», зібралися біля ліванського ресторану Linas Cafe на Бессарабській площі й вимагали його закриття, зокрема через те, що його персонал не говорить українською.