Київська міська державна адміністрація (КМДА) домовилася з китайською компанією China Railway International Group (CRIG) про будівництво четвертої гілки метро. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Між китайською стороною та владою міста був підписаний Меморандум про співпрацю з проектом будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро.

Китайський консорціум виступає керуючим партнером проекту з будівництва і має намір провести дослідження поточного стану реалізації проекту.

Консорціум може виступати в якості підрядника, який працює за схемою ЕРС (проектування, закупівля і будівництво) і виконувати проекти по моделі EPC + F (проектування, закупівля, будівництво і фінансування).

В рамках цього проекту конорціум буде надавати допомогу КМДА в залученні коштів від китайських фінансових установ, що дозволить налагодити співпрацю з урядом Китаю і реалізувати великі інфраструктурні проекти.

Подільсько-Вигурівська лінія має поєднати Троєщину з правим берегом.

 Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену буде складатися з 14 станцій, 3 пересадочних вузлів і 1 електродепо. Будівництво лінії буде здійснюватися у 2 черги, кожна з яких буде тривати 3-4 роки.