На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію з пропозицією перейменувати площу Льва Толстого на Казимира Малевича. Автором петиції виступив Олексій Федоров.

В петиції йдеться про те, щоб зробити площу туристичним місцем.

«Весь світ повинен знати, що Малевич — киянин. І площу потрібно красиву зробити, пам’ятник поставити, чи чорного куба в сучасному стилі, музей поблизу зробити (приватний чи муніципальний — не так важливо), прикрасити будівлю метрополітену (доречі, назву станції теж пакетом треба оновити) довгими прапорами не з рекламою свіжих фільмів, а впізнаваними шедеврами митця. Так, щоб зачекинитись на площі Малевича було must для кожного», — йдеться в тексті петиції.

Також було створено сторінку для поширення петиції у Facebook.

Петиція була зареєстрована 11 травня і набрала наразі 149 підписів із 10 тисяч необхідних для того, щоб її розглянула Київрада. Після цього питання виносять на громадські обговорення, і лише потім перейменування площі на честь Малевича буде винесене на голосування.

 2016 року аеропорт «Бориспіль» хотіли назвати іменем Малевича, але цей варіант не обрали на конкурсному голосуванні.

Казимир Малевич народився у Києві 1878 (за іншими даними — 1879) році. Був одним із засновників супрематизму та кубофутуризму.

Фото: Віталій Капля facebook.com/pg/Malevych.square