Під Верховною Радою близько 50 людей вийшли на акцію протесту проти законопроекту №6239 про обмеження абортів в Україні. Про це повідомляє Громадське.

Координаторка акції Ксенія Ніколаєнко так пояснює актуальність проблеми:

 Цей закон став поштовхом до того, щоб звернути, нарешті, увагу на проблему репродуктивного насильства, на зневагу до жіночого тіла, на сприймання жінки як об'єкта, що позбавлений будь-якого права розпоряджатися своїм тілом. Репродуктивне насильство – жорстоке і нормалізоване у нашому суспільстві: осуд чайлдфрі, примус народжувати, насильство у пологових будинках і, врешті решт, антиабортні кампанії.


 27 березня в Верховній Раді зареєстрували проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмежень по проведенню операцій штучного переривання вагітності (абортів)». Ініціатор законопроекту — народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитро Голубов.

Депутат пропонує дозволяти аборти лише у випадках та за наявності обставин, встановлених законодавством, наприклад, якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки.