У Києві презентували три міських сервіси для вибору школи, пошуку музею та аналізу енергоспоживання. Про це повідомляється на сторінці «Дані міст» у Facebook.

Запущені сервіси стали результатам проведення конкурсу Apps4Cities Challenge в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities». Кожен з них охоплює окрему галузь соціального життя України: освіту, енергоефективність та культуру.

На завершенні інкубації були представлені:

«Відкрита школа» — сервіс, який надає детальну інформацію про більш ніж 17 тисяч шкіл України. Тут містяться дані про наповненість школи, іноземні мови, профільні класи, гуртки та секції тощо.

«Allmuseums» — проект, де можна переглянути коротку інформацію про музеї, розклад їх роботи, дні безплатного відвідування тощо.

«Єдиний енергооблік» — онлайн-інструмент для моніторингу та аналізу споживання енергоресурсів. Розроблений для внесення, зберігання та аналітичної обробки показників спожитої енергії від бюджетних установ та ОСББ міст України.

Кращі чотири проекти отримали по 3000 доларів США на інкубацію своїх сервісів. Наступним кроком стане вдосконалення та розширення функцій сервісів..