CANactions – міжнародний фестиваль архітектури, який відбудеться у Києві 20-21 квітня. Цього року фестиваль пройде водинадцяте. The Village Україна розповідає, на які події у межах фестивалю варто звернути увагу.

Виставка про архітектуру Швейцарії

Коли: четвер, 19 квітня, 19:00 – 10 травня

Де: київська муніципальна галерея «Лавра», вулиця Лаврська, 9

Скільки: вхід вільний (на відкриття 19 квітня – за попередньою реєстрацією)

Лінк

Офіційно фестиваль CANactions-2018 розпочнеться подією під назвою Schweizweit. Це виставка про активний розвиток швейцарських архітектурних бюро протягом останніх 20 років. «Топографія архітектурної роботи в Швейцарії демонструє спільність і відмінність у проблематиці, змісті та формальних стратегіях, що актуальні для швейцарських архітекторів», – анонсують організатори. Відкриє виставку директор Швейцарського архітектурного музею S AM Андреас Рубі.

Коли: 20 квітня, 09:45-13:00; 21 квітня, 09:15-13:00;

Де: Арка дружби народів; Річковий вокзал, причал №12

Скільки: за наявності квитка на фестиваль і попередньою реєстрацією

Прогулянки історичним центром міста й уздовж Дніпра – у компанії провідних архітекторів та урбаністів світу. Зокрема, до архітурів приєднаються фахівців на кшталт Харіса Піпласа, Бенджаміна Госсбаха та Йєна Ґела. «Ми будемо йти пішки, плиcти на кораблі, досліджувати місто та насолоджуватися красою весняного Києва та прекрасної річки Дніпро», – розповідають організатори. 20 квітня маршрут побудують від Арки дружби народів, а 21-го – від причалу №12. На участь у прогулянках реєструють за наявності квитка на фестиваль і попередньою заявкою. Реєстрацію на 21 квітня вже закрили.

Проморолик CANactions-2018

Воркшоп про узбережжя Дніпра

Коли: 20-21 квітня, 10:00-13:00

Де: Річковий порт

Лінк

Міжнародний воркшоп Shifting Perspectives протягом двох днів буде з суші та води досліджувати територію схилів Дніпра – Від Арки Дружби Народів до Труханового острову. Куратором воркшопу стане сербський фахівець Міодраг Куц. Заявки на воркшоп треба подавати заздалегідь, їх приймали до 12 квітня.

Лекційна програма CANactions

Коли: 20-21 квітня, з 14:00

Де: київська муніципальна галерея «Лавра», вулиця Лаврська, 9; Річковий порт;

Скільки: 50-200 грн

Лінк

Серед спікерів цьогорічного фестивалю CANactions – автор книги «Міста для людей» Йєн Ґел, керівник компанії з організації архітектурних конкурсів [phase eins] Бенджамін Госсбах, ландшафтний дизайнер та архітектор Харіс Піплас, партнерка-засновниця консалтингової агенції Helsinki Zurich Office Міріам Німеєр та засновник архітектурного бюро Zotov & Co Віктор Зотов. 20 квітня лекції будуть проводити у галереї «Лавра», а 21-го – у Річковому порті.

Презентація книги «Міста для людей»

Коли: субота, 21 квітня, 15:00

Де: Річковий порт

Фінальною подією фестивалю стане виступ Йєна Ґела і презентація українського видання його книги «Міста для людей». Працю на урбаністичну тему освітня платформа CANactions видала у співпраці із видавництвом «Основи».

Дитяча архітектурна студія Arch4kids

Коли: 20-21 квітня

Де: київська муніципальна галерея «Лавра», вулиця Лаврська, 9; Річковий порт;

Дитяча архітектруна студія ARCH4KIDS об’єднає під своїм дахом дітей та відомих архітекторів. Організатори обіцяють відкритий простір, виставки та свіже повітря. 20 квітня заходи будуть проводити у галереї «Лавра», а 21-го – у Річковому порті.

Майстер-клас про проекти Ле Корбюзьє

Коли: 20-21 квітня, 14:00-16:00

Де: Річковий порт;

Мартін Дюплантьєр – французький спеціаліст, який працював, зокрема, над проектом набережної в Англеті (Франція), Реймському порту (Франція), урбаністичному проекті Cité Radieuse у Марселі та парку в Сокольниках (Росія).

Двогодинний майстер-клас під керівництвом Мартіна Дюплантьєра ознайомить учасників з одним із засобів застосування стилістики модернізму на прикладі проекту архітектора Ле Корбюзьє в Марселі.

Ілюстрації: CANactions