The Village Україна розповідає, які документи потрібно мати тим, хто планує скористатися безвізом та поїхати за кордон на авто.

Для поїздки у країни ЄС потрібно мати:

 Національне посвідчення водія

Посвідчення водія має відповідати міжнародним вимогам – зокрема, у разі користування національним посвідченням водія за кордоном, документ повинен мати строк дії.

Для заміни посвідчення водія потрібно мати паспорт, копію ідентифікаційного коду, посвідчення водія та медичну довідку.

 Розпізнавальний знак України на транспортному засобі

 Договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів

 Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на особу, яка перетинає кордон

 У разі відсутності права власності на транспортний засіб – слід оформити спеціальний документ. Для цього необхідна заява власника  або документ, що підтверджує право користування або розпорядження транспортним засобом.

На період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на ім'я особи, яка їде за кордон. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування або розпорядження транспортними засобами, зберігаються у сервісному центрі МВС.

Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстраціютреба повернути до сервісного центру МВС не пізніше ніж за 10 днів після повернення.

 Транспортні засоби, на які встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім таких, які придбані у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

 Державний номерний знак.

За кордон необхідно виїжджати на державних номерних знаках. Індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні лише на території України.


За інформацією Головного сервісного центру МВС