The Village Україна публікує підбірку притулків для тварин у Києві та околицях.

«Сіріус»

Де: Київська область, Вишгородський район, с. Федорівка

Коли: 09:00-18:00

Лінк

Притулок для тварин створили на базі благодійного фонду «Сіріус» у 2000 році. Він розташований у селі Федорiвка Київської області та діє за кошти засновників і благодійних внесків. Тут безкоштовно утримують, стерилізують і вакцинують безпритульних котів та собак. Усіх тварин забезпечують належним харчуванням та лікуванням. Окрім того, фонд «Сіріус» безкоштовно вакцинує, стерилізує та допомагає в утриманні домашніх улюбленців малозабезпеченим сім’ям.

У притулку є спеціально облаштовані приміщення для утримування котів, внутрішні та вигульні вольєри для собак, а також ветеринарний будинок. Більшість собак живе у тимчасових зовнішніх вольєрах. На сайті притулку є можливість переглянути базу зареєстрованих котів і собак. Під кожним фото є номери опікунів, з якими можна сконтактуватися.

Happy Paw

Адреса головного офісу: вулиця Шота Руставелі, 44 (3-й поверх, офіс 7)

Коли: 09:00-17:00

ЛІНК

Благодійний фонд, що допомагає різним притулкам для котів та собак по всій Україні з 2012 року. У 2016-му фонд побудував притулок, також проводить багато соціальних ініціатив для допомоги безпритульним тваринам, організовує освітні проекти для дітей. Наприклад, Happy Paw є ініціатором «Уроків доброти», що мають на меті виховання гуманного ставлення до тварин.

На сайті фонду є можливість онлайн-пошуку за різними критеріями – від регіону до віку та статі тварини. Також на сайті можна розмістити оголошення про зниклу чи знайдену тварину або стати «другом на відстані». Тобто ви допомагаєте з утриманням тварини й у вільний час приїжджаєте з нею погратися.

Гостомельський притулок для тварин

де: смт Гостомель, вулиця Свято-Покровська, 213

ЛІНК

Притулок є частиною Київського товариства захисту тварин, яке заснували у 1960 році. Він розташований у Гостомелі Київської області – у переобладнаному корівнику. У закладі  утримують близько 700 собак та котів, які попередньо проходять стерилізацію та щеплення. Тут розміщується один із найбільших в Україні ветеринарний стаціонар і госпіталь для тварин. Є зимові та літні вольєри для собак. Для вибору тварини найкраще приїжджати до самого притулку, оскільки на сайті немає бази підопічних.

Притулок для тварин SOS

де: м. Київ, вулиця Пирогівський Шлях, 186

facebook

Цей притулок – складова некомерційного товариства захисту тварин SOS, заснованого 1994 року. У 1997-му воно домоглося закриття служби відлову тварин, що базувалася у Пирогові. У результаті будівля служби перейшла до товариства, у якому і заснували притулок для тварин. Сьогодні притулок включає ветлікарню та стаціонар для хворих чи поранених безпритульних тварин.

Притулок для тварин Gaia

де: уточнювати у власників притулку

лінк

Невеликий притулок для котів та собак, у якому їх утримують до моменту, поки не знайдуть господаря. Також тут тварин стерилізують, вакцинують і лікують. Усі собаки проходять дресирування. Своєю чергою, всі нові власники тварин мають змогу користуватися безкоштовними порадами кінолога. Якщо ви ще не готові прийняти улюбленця у себе вдома, притулок пропонує багато варіантів допомоги від небайдужих. Наприклад, це професійна фотозйомка чи трансфер.

«Вівчарко-прихисток «Вольєр №1»

де: уточнювати у власників притулку

лінк

Притулок заснувала сім’я з Києва у двокімнатній квартирі. Із часом засновники переїхали до великого будинку, де тепер утримують безпритульних собак та котів. Головний фокус притулку – допомога безпритульним вівчаркам німецької та східноєвропейської порід. Усіх тварин вакцинують, лікують і адаптовують до життя в сім’ї. Крім того, у притулку пропонують випробувальний термін у місяць, коли в нових власників є можливість спробувати життя з твариною і зрозуміти, чи підходять вони одне одному. Якщо ні, тварину можна повернути. За словами власників, вони стараються опікуватися вівчарками упродовж всього їхнього життя.

«У добрі руки»

де: уточнювати у власників притулку

лінк

Притулок працює на базі міської неприбуткової організації «В добрі руки», що займається захистом безпритульних тварин. Організація має велику кількість напрямків діяльності: регулювання кількості безпритульних тварин, лікування та стерилізація, тимчасове утримання і пошуки нових власників. На сайті організації можна переглянути базу тварин і тих, що вже знайшли свій дім. Також у всіх є можливість допомогти притулку фінансово або фізичною працею.

Фото: обкладинка – Женя Люлько для The Village Україна; 1 – «Сіріус», 2 – Happy Paw, 3 – Гостомельський притулок для тварин, 4 – Притулок для тварин SOS, 5 – Притулок для тварин Gaia, 6 – «Вівчарко-прихисток «Вольєр №1», 7 – «У добрі руки»