У Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні наразі перебувають 14 дітей, хворих на кір. Про це повідомляє директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Зазначається, що 12 із них потрапили до медзакладу з початку 2018 року.

«Неважко зрозуміти, що таке зростання захворюваності пов’язане з тим, що під час канікул діти відвідували різноманітні святкові масові заходи, де, окрім гарного настрою, ділилися одне з одним і бацилами. На жаль, тут лікарі безсилі, це – зона відповідальності батьків, які мають пильнувати за станом здоров’я свого малюка та вчасно відповідно реагувати, щоб убезпечити його та інших дітей», – каже вона.

Гінзбург додала, що більшість інфекційних захворювань, зокрема й таких, як кір, вітряна віспа, краснуха, передаються повітряно-крапельним шляхом і починаються із симптомів звичайної застуди чи ГРВІ. Серед симптомів: нежить, кашель, незначне підвищення температури. Більш характерні симптоми (наприклад, висип) спочатку можуть бути взагалі непомітними, проте людина вже є розповсюджувачем небезпечного вірусу, каже вона.

У КМДА радять батькам не займатися самолікуванням і звертатись до лікарів.