Вибір великий – від літніх інтенсивів у сусідньому дворі в Києві до мовних таборів на базі кращих університетів США або тематичних (наприклад, у стилі Гаррі Поттера) кампусів у Великобританії.

Форми найрізноманітніші: можна обрати денний табір, куди ви приводитимете дитину вранці і забиратимете ввечері, або ж стаціонарний – відправити на 10 днів у Карпати чи Відень, а можна поїхати разом, наприклад у Маямі Біч, і там, на березі Атлантичного океану попрацювати над своєю англійською з професійними педагогами.

За кордоном

Великобританiя:

Wimbledon School of English – одна з найкращих мовних шкіл для дорослих у Великобританії. Другий рік поспіль організовує літній мовний табір для дітей Lord Wandsworth College Junior Summer Centre. 18 годин на тиждень діти вивчають загальну англійську. А вечорами практикують навички під час воркшопів за інтересами: 1) дебати, презентації та публічні виступи; 2) знімання фільмів та соціальні медіа; 3) дитяча журналістика; 4) британська поп-культура; 5) мова спорту. Окрім цього, присутні й фізичні активності — басейн, тенісні корти, майданчики для реґбі, футболу, волейболу… а також театр і дискотеки по вечорах.

Вік: 11-16 років

Коли: 9 липня – 12 серпня

Де: Lord Wandsworth College, година від Лондона

Вартість: майже $1100

(без урахування вартості іспиту і трансферу з аеропорту)

США:

Sol Camps Internatonal — Children's Adventure Program розроблена спеціально для учнів віком від 7 до 15 років, які приїжджають вивчати мову і насолоджуватися відпусткою з батьками або рідними (супровід обов’язковий). Діти щовечора повертаються до їхнього місця проживання. Частину дня діти вивчають мову з іншими дітьми того ж віку в полікультурних і багаторівневих класах з сертифікованими викладачами ESL. Інша частина дня (вранці або пообіді) з понеділка по п'ятницю — спортивні заходи, навчальні екскурсії.

Вік: 7-15 років

Коли: 19 червня — 7 серпня

Де: Маямі Біч

Вартість: $860 (1 тиждень) — $3130 (4 тижні)

Європа

«Semmering» — дитячий табір «Артек-Буковель». Дітей прийматиме курорт-побратим «Semmering», розташований на відстані 90 км від Відня, в самому серці Віденських Альп. Дитячий табір у містечку Semmering занурить дітей у культурні традиції Австрії та дасть змогу покращити рівень володіння англійською.

Вік: не вказується

Коли: 30 червня – 8 серпня

Де: містечко Саммерінг, Австрія

Вартість: 1100 євро (14 днів)

В Українi

Деннi табори:

Day Camp – усі заняття спрямовані на розвиток усного мовлення та комунікативних здібностей. Програма комбінує заняття англійською мовою та майстер-класи, що дозволяє вчити іноземну мову в невимушеній формі в різноманітних ситуаціях.

Вік: 6 – 14 років

Де: Київ, на базі STUDY Academy у Голосієво, на Оболоні,

Осокорках, Солом’янці та у центрі Києва.

Обід та заняття спортом — у ресторані та фітнес-клубі поруч

Коли: 6 Червня – 11 Серпня, 09:00 – 17:30

Вартісь: 10 500 грн  (заїзд 10 днів)

Green Country – вважається однією з найбільш «child-friendly» англомовною школою в Україні. Діти не лише вивчають мову, а й тренують пам’ять, увагу та креативність, вчаться працювати в команді. Денні табори передбачають зокрема пісенний початок дня, а також, наприклад, майстер-клас з ілюзіоністом в парку

Вік: 6-11 років

Де: Київ, Львів, Харків

Коли: 29.05 – 31.08 з 09:30 до 18:00

Вартісь одного тижня: скорочений день — 1350 грн,

скорочений день + обід – 1850 грн,

повний день — 2350 грн

(У Львові та Харкові ціни дешевші на 200 – 400 грн залежно від того повний чи короткий день)

Playroom — табір з 5-ти разовим харчуванням і з можливістю мати денний сон для тих дітей, які цього потребують. Заняття, спрямовані передусім на розвиток усного мовлення, відбуваються в ігровій формі з використанням ігор, пісень, квестів, майстер-класів.

Вік: 4 – 12 років

Де: Київ

Коли: 5 Червня – 4 Серпня, 09:00-19:00.

Вартісь одного тижня: 3500 грн

Стацiональнi табори:

AmEs — щодня 4 заняття англійської (40 занять за заїзд). Змагання, ігри, вогнища, обговорення — англійською, спортивні заходи (обов'язково є день присвячений спорту), конкурси, дискотеки, майстер-класи за зацікавленням, перегляд фільмів та мультфільмів англійською мовою, екскурсії по Закарпатській області.

Вік: 7 – 17 років

Коли: 14 червня – 16 серпня

Де: Туристично-оздоровчий комплекс Едельвейс,

с. Сіль, Велико-Березнянський р-н, Закарпатська обл.

Вартість: від 10850 – 12150 грн

(залежно від дати заїзду та номеру проживання, заїзд – 12 днів)

BoyarCamp17 Yaremche — всі жителі мовного табору спілкуються між собою лише англійською мовою. З дня заселення у табір і до дня виїзду дитина житиме у повністю англомовному середовищі. Зокрема 100% англомовний режим буде під час занять, обіду, розваг та ігор. З дітьми займаються 15 професійних, спеціально підібраних українських та закордонних викладачів. Щоденні фото та відео звіти, прямі трансляції найяскравіших моментів табору

Вік: 8 – 15 років

Коли: 21 червня – 31 липня

Де: Яремче, Карпати

Вартість: 12 300 грн / 10 днів

Бізнес табір англійської мови Jammglish — у таборі Jammglish англійську мову викладають професійні бізнесмени з Америки, представники однієї з найбільших американських корпорацій –  мережі ресторанів Chick-fil-а, які викладатимуть не тільки англійську мову, а й майстер-класи та уроки з бізнесу, менеджменту та маркетингу від практикуючих бізнес-експертів. 12 годин практичної англійської мови щодня.

Вік: 13-17 років

Коли: 28 червня – 13 липня

Де: с. Капітонівка, Житомирська обл. або Конча-Заспа,

база відпочинку «Дозвілля»

Вартість: 7650 грн (7 днів)

Ілюстрація:

ЄВГЕН величев