The Village Україна говорить з Ксенією Рощенко, засновницею сервісу «Няня мрії», що професійно займається підбором нянь про те, які питання обов’язково поставити на співбесіді.


Як няня дотримується субординації в сім'ї. Приклад: «дитина впала або просить щось заборонене, ваші дії?» Або «що ви питаєте у батьків, а що робите самостійно?».

Як няня дбає про безпеку дитини. Приклад: «ви гуляєте на майданчику, підходить чужа дитина і забирає іграшки у підопічного малюка, або завдає фізичного болю. Ваші дії?»

Як няня знаходить підхід до дитини в складних ситуаціях. Приклад: «дитина вередує, відмовляється їсти, гуляти, йти додому або спати, як правильно пояснити і досягти результату?»

Чи вдається няня до маніпуляцій. Приклад: «обіцяє те, що зробити не може? «Залишає дитину саму і виходить з кімнати?» Попросіть згадати складні ситуації, в яких вона не знала що робити.

Лояльність няні до сім'ї. Приклад: «якщо трапиться фінансова криза і тимчасово не буде виплачуватися заробітна плата, як будете діяти?» Або «ваше ставлення до перепрацювань і які умови оплати очікуєте в таких випадках?» Або «якщо у вас запитують інші няні в якій сім'ї ви працюєте, що відповідаєте?»

Здоров'я няні. Приклад: «як часто ви хворієте на грві?» Або «чи є у вас хронічні захворювання?» (Якщо проблема з судинами або хребтом, це неминуче виб'є няню з робочого процесу).

Сім'я няні. Приклад: «які у вас стосунки з дітьми? Як ставиться чоловік до такої роботи?»

Негативний досвід, страхи. Приклад: «розкажіть що запам'яталося вам найнеприємніше за час вашої роботи в сім'ях?»

Що привело в професію. Приклад: «що спонукало вас вибрати професію няні? Розкажіть вашу історію? »

Документи. Обов’язково зробіть копію паспортних даних няні і зберігайте в недоступному місці. Попросіть на співбесіді всі документи, які підтверджують освіту няні і її кваліфікацію. При необхідності няня може отримати довідку про несудимість. Запитайте контакти близьких родичів няні, на випадок її зникнення або погіршення самопочуття.

Ви маєте право побувати вдома у няні, оскільки пускаєте її до своєї дитини і вам необхідно переконатися, де фактично вона проживає і в яких умовах. Медична книжка в роботі з дітьми обов'язкова. Педагоги і медики проходять медогляд систематично.

Мінімум аналізів і обстежень:

 дерматовенеролог,

 терапевт

 флюорографія,

 аналіз на виявлення гельмінтів,

 загальний аналіз крові та сечі,

 кров на захворювання, що передаються статевим шляхом.

Якщо ви не довіряєте аналізам з поліклініки, направляйте няню в приватну лабораторію, але в цьому випадку сім'я оплачує послугу.

Ілюстрації

ЄВГЕН величев