Сертифікати 2,8 тис. машин Volkswagen Golf Sportwagen з дизельними двигунами анулюють через невідповідність нормам сертифікації, пише AUTO-Consulting.

Йдеться про авто, які були перенаправлені в Україну після «дизельгейту» у США та продавались у салонах за акційними цінами. Їздити на таких авто без повторної реєстрації не можна.

За даними прес-служби головного сервісного центру МВС, у сертифікатах відповідності на ці автомобілі були виявлені неточності, через які вони є недійсними.

Анулювання реєстрації всієї партії автомобілів Volkswagen Golf Sportwagen відбудеться вже найближчим часом. Кожне авто потрібно повторно зареєструвати у територіальних сервісних центрах МВС.

Експлуатація авто після анулювання заборонена за законом. Наявність на машині державних номерних знаків не рятує від відповідальності.

«Це найгучніший скандал на автомобільному ринку України за всю його історію. І наймасштабніший. Випадки анулювання реєстрації бували й раніше, але вони, як правило, були поодинокими. І ще жодного разу не стосувалися покупців нових автомобілів в офіційних автосалонах», – пише видання.

Обкладинка: Bull-Doser