«Укрзалізниця» планує запровадити системи безконтактної оплати на вокзалах і в поїздах після тестування їх на маршруті Київ – аеропорт «Бориспіль».

Спершу підприємство планує встановити на Центральному вокзалі Києва та в аеропорту «Бориспіль» спеціальні термінали для продажу квитків. А на другому етапі – впровадити в поїздах технологію, розроблену в Київському метрополітені спільно з Ощадбанком.

Після тестування технології на маршруті Київ – аеропорт «Бориспіль»  її планують розширити на інші поїзди – приміські та далекого сполучення.


 В УЗ зазначають, що виконано вже 25% будівництва швидкісної лінії. Усі роботи мають завершити до 1 грудня 2018 року. У 2019-му підприємство розраховує за цим маршрутом перевезти майже 4 мільйони пасажирів. Вартість будівництва – близько 580 мільйонів гривень. Вартість пасажирського квитка становитиме 80 гривень, а дорога займатиме 35-40 хвилин. Інтервал руху в пікові години – 30 хвилин.

 Нагадаємо, що систему оплати проїзду в київському метро на конференції розробників Google в Каліфорнії назвали однією з найпрогресивніших у світі.