Польсько-українська господарча палата разом із Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування започаткували проект «Партнерство та працевлаштування», пише «Укрінформ».

Проект має організувати нормальне функціонування ринку працевлаштування українців та подолати шахрайство під час працевлаштування у Польщі.

Українцям потрібно шукати роботу в Польщі тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відсилають людей. Також радять працевлаштовуватись на великі підприємства, де зарплата надходить на банківську картку, запевнив президент асоціації Василь Воскобойник.

«Польща дуже зацікавлена в українських заробітчанах, оскільки польський ринок праці сьогодні в поганій демографічній ситуації. Польський ринок праці сьогодні не може обійтися без працівників з України», – заявив експерт польської асоціації роботодавців «Левіафан» Яцек Мечина.

Представник польського омбудсмена Леслав Навацкі також запевнив, що усі ті заробітчани, які перебувають на території Польщі, можуть розраховувати на захист своїх прав та свобод.

Обкладинка: Алекс Христов