Фотосервіс Flickr змінює власника. Verison продали компанію незалежному сервісу для фотографів SmugMug, йдеться на сайті нового власника.

Суму, яку довелося заплатити за покупку компанії, не називають. Угоду уклали у квітні 2018 року.

Flickr і надалі розвиватиметься як незалежний безкоштовний сервіс, а працівників компанії не планують скорочувати, запевнив глава SmugMug Дон МакАскілл у коментарі Business Insider.

У Flickr повідомляють користувачів про те, що їхнім фото нічого не загрожує. У блозі компанії відповідають на питання, які можуть виникнути у користувачів.


SmugMug – сімейний бізнес заснований у 2002 році. Це сервіс, який дозволяє публікувати та зберігати знімки. Сервіс працює за моделлю підписки: мінімальний тариф – $4. За всю свою історія компанія жодного разу не залучала сторонні інвестиції, зауважує Business Insider.

Flickr засновано 2004 року як спільноту для фотографів. Сервіс фокусувався на можливості ділится світлинами та обговорювати їх. У 2005 році Yahoo придбала сервіс за $35 млн. Оператор Verizon придбав активи Yahoo в 2017 році. Станом на 2017 рік Flickr надає послуги 100 мільйонам користувачів.