16 березня СБУ провела обшуки у трьох ІТ-компаніях, що розташовані в одному офісному центрі Вінниці: Pillar, iPan та Vinconet, пише AIN.

Як повідомляє юрист однієї з компаній Роман Корченюк, обшук проводили за ухвалою одного з районних судів Києва з метою вилучення електронних носіїв інформації, що використовуються для функціонування та адміністрування чотирьох сайтів. У рамках якого кримінального провадження проводили обшук, юрист не вказує.

За його словами, обшук проходив із порушеннями: «Ні кому належить майно, ні хто здійснює цю роботу в ухвалі (суду) не зазначено. Нагадаю, що в даному офісі розташовані три різних ІТ-компанії. Працівники СБУ про це просто не хотіли чути. Приїхали керівники цих підприємств, подали всі документи, які підтверджують їхнє перебування в цьому приміщенні, а також підтвердження, що жодного відношення до сайтів вони не мають».

Керівники компаній пропонували надати техніку на дослідження щодо причетності до роботи із зазначеними сайтами або скопіювати інформацію з жорстких дисків та серверів, однак слідчі відхилили ці пропозиції.

Наразі жодна з постраждалих компаній не виступила з офіційною позицією щодо обшуків та не надала доказів порушень, повідомляє вінницький IT-кластер.

фото: Роман Корченюк / Facebook