Міністерство інфраструктури узгодило 15-річну стратегію розвитку ринку електрокарів, яка впровадить податкову знижку та скасує виплату в пенсійний фонд при реєстрації електрокарів, повідомляє LIGA з посиланням на начальника департаменту цифрової інфраструктури міністерства Олександра Озерана.

Механізм податкової знижки, за його словами, полягатиме у компенсації 18% вартості автівки: «Ви платите повну вартість, а податкова компенсує 18% вартості. Плюс при реєстрації передбачений збір 5%. Ми також хочемо його скасувати. Сумарно отримаємо здешевлення на 22-23%. А якщо ми відстоїмо продовження рішення про скасування плати ПДВ (зараз закон діє до кінця 2018 року) для електрокарів, по суті, це мінус 40% від початкової вартості авто».

Озеран повідомив, що після скасування акцизу та ПДВ на імпорт електрокарів у січні 2018 року зареєстрували 793 автівки в Україні, тоді як за весь минулий рік – близько 2500 електромобілів. На його думку, це дуже швидке зростання.

Законопроект уже готовий і погоджений з депутатами. Протягом 2-3 тижнів його зареєструють у парламенті. «Близько місяця знадобиться на узгодження в комітетах. Потім голосування», – повідомив Озеран.