5 500 000-8 500 000

доларів коштуватиме будівництво півкілометра тестового майданчика для Hyperloop

Керівник проекту HypeUA з будівництва Hyperloop в Україні Олександр Озеран озвучив приблизну вартість будівництва тестового майданчика у Дніпрі в інтерв’ю «Громадському радіо».

«Наші економісти та інженери підрахували, що будівництво Hyperloop мінімум в два рази дешевше, ніж будівництво євроколії. Наразі на європейському континенті один кілометр колії коштує 40 мільйонів доларів. Якщо ми говоримо про Hyperloop, то це від 11 до 17 мільйонів доларів. Тестовий майданчик – це півкілометра, тобто не такі значні гроші», – розповів Озеран.

Також він розповів про орієнтовну вартість квитків на потяги Hyperloop. Тогоріч Український інститут майбутнього, який нині є партнером HypeUA, робив такі розрахунки для маршруту Київ–Одеса, згідно з якими, ціна квитка становитиме приблизно 500-600 гривень.

«Якщо термін окупності потяга складе десятки років, то звичайно, квиток може бути недорогим. Якщо нам потрібно окупити швидко, то квиток може коштувати близько 4 тисяч гривень. Але саме сума 500-600 гривень закриває вартість на обслуговування потягу та на його роботу», – повідомив директор проекту.


 Міністерство інфраструктури 22 лютого 2018 року анонсувало будівництво тестового майданчика для проекту Hyperloop в Україні.

 Компанія Virgin Hyperloop One повідомляла, що поїздка у вакуумному потязі коштуватиме 5 доларів за 50 кіломертів.