«Укрзалізниця» розглядає можливість покращити якість сигналу Wi-Fi у швидкісних потягах за рахунок окремої плати за послугу.

Про це повідомив виконувач обов’язків керівника «Укрзалізниці» Євген Кравцов, пише УНІАН.

«Щодо Wi-Fi, то він присутній в швидкісних поїздах. Те, що є зараз, – це безкоштовна послуга. Є контракт з підрядником, однак вони не дуже якісно виконують роботи. Ми розглядаємо можливість поліпшити якість сигналу, але це додаткові витрати. Нам доведеться включати це у вартість квитка. І це нормально, адже якщо ви подивитеся на інтернет у поїздах в інших країнах, то там він платний», – каже він.

Також в «Укрзалізниці» розглядають можливість покрити витрати за допомогою реклами.

«Але є питання, що це може працювати на стаціонарних об’єктах, де менші витрати на інфраструктуру. Ми розглядаємо такий варіант для вокзалів. Якщо говорити про нічні поїзди, то там вкладення будуть набагато більші, бо вони курсують по всій нашій мережі і покриття Wi-Fi мережею такого полігону – це дуже великі капітальні інвестиції», – додав він.

Кравцов зазначив також, що у вагонах не вистачає розеток.

«Розетки можливо зробити при капітальному ремонті або під час закупівлі нових вагонів. На сьогодні близько 30% купейних поїздів мають розетки, СВ – близько 80%. У плацкартах складніше», – сказав він.

«Укрзалізниця» також хоче ввести Duty Free у міжнародних поїздах.