Українська корпорація Roshen не змогла зареєструвати в Євросуді торговельну марку та права на цукерки Crabs («Рачки») перед опонентом – російською кондитерською фабрикою «Красный октябрь».

Як пише LIGA з посиланням на матеріали справи в Генеральному суді ЄС, раніше фабриці «Красный октябрь» також не вдалося довести, що обгортка цукерок Roshen схожа на обгортку продукції ТМ «Раковые шейки» російського виробництва. Суд спростував схожість знаків двох видів цукерок.

Roshen у 2013 році звернулася до Управління інтелектуальної власності Європейського союзу (EUIPO) щодо реєстрації товарного знака для Crabs. Однак через рік «Красный октябрь» вніс заперечення через схожість Crabs на «Раковые шейки». Зрештою, протест російських кондитерів відхилили, аргументувавши рішення тим, що краби і раки – різні тварини, а кольори етикеток різні. А у 2016 році EUIPO вирішив не продовжувати розгляд справи. Ні Roshen, ні «Красный октябрь», пише видання, не змогли відстояти право на товарний знак, обидві компанії повинні покрити судові витрати.


 Антимонопольний комітет України оштрафував компанію «Київхліб» через упаковку торта «Золотий ключик», схожу на Roshen.

 Roshen через суд намагається заборонити «Ашану» випуск «Київського торта».