У настоятеля «Десятинного монастиря», який незаконно встановили на території Національного музею історії, виявили Porsche Cayenne та Volksvagen Multivan, а також дві квартири в Києві.

Згідно з журналістським розслідуванням програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», Юрій Харон з 2013 року володіє Porsche Cayenne та Volksvagen Multivan, вартість кожного з яких складає до 1,5 мільйонів гривень.

Настоятель каже, що машини йому подарували: «Є в мене що завгодно. Це ж моя особиста справа. Я не питаю що у вас є. У мене є можливості, у мене є друзі, у мене є фонд. Оформлено на фонд. Люди мені допомагають. Один подарував на День народження, інший...ну я ж не купив їх за церковні гроші, за свічки. Це ж смішно! Їде собі і їде. Так радій же за це! Заздрощі – страшна річ!».

Також у настоятеля у власності дві квартири в Києві: на вулиці Луначарського (100 квадратних метрів) та в Софіївській Борщагівці (57 квадратів).


 Раніше Міністерство культури заявило, що каплиця УПЦ МП нелегально розміщена на території Національного музею історії України, та готує судові позови проти забудовників.