Влада Амстердама (Нідерланди) заборонила групам туристів, які приходять на екскурсії у квартал Червоних ліхтарів, дивитися на працівників секс-бізнесу, фотографувати їх, вживати алкоголь і наркотики та голосно розмовляти.

«Екскурсії кварталом Червоних ліхтарів будуть проходити за суворішими правилами з квітня 2018 року, щоб захистити місцевих жителів і працівників від надмірного напливу туристів. Групам забороняється фотографувати співробітників секс-бізнесу, а гіди повинні стежити за тим, щоб туристи не поверталися обличчям до працівників секс-індустрії», – йдеться у повідомленні місцевої влади.

Згідно з новими правилами, екскурсійна група повинна складати до 20 осіб, а гід має отримати дозвіл на проведення екскурсії в кварталі.

Також туристам заборонили вживати в районі Червоних ліхтарів алкоголь, наркотики, голосно розмовляти або кричати. А всі екскурсії тут повинні завершуватись до 23 години.

За порушення правил на гідів накладатимуть стягнення: 190 євро для тих, хто працює на себе, і 950 євро – для співробітників туристичних компаній. А за три порушення екскурсоводів позбавлятимуть ліцензій.