Компанія Apple оголосила про випуск HomePod 9 лютого, а попереднє замовлення пристрою розпочнеться 26 січня. Спершу він надійде у продаж у США, Великобританії та Австралії. Відтак, навесні, пристрій з’явиться в офіційних магазинах Франції та Німеччини.

Випуск першої смарт-колонки компанії планували до кінця 2017 року, але згодом перенесли. Однак Apple не внесла ніяких змін у дизайн і технічні характеристики пристрою – він такий самий, як був під час анонсу на виставці WWDC 2017.

Колонка заввишки 17,2 см оснащена сабвуфером, сімома високочастотними динаміками і шістьма мікрофонами. Вона автоматично визначає своє розташування у приміщенні та оптимізує звучання. У майбутньому HomePod можна буде комбінувати з такою ж колонкою для отримання стереозвуку. Також HomePod можна буде використовувати як пристрій гучного зв’язку.

The Verge пише, що з ціною 349 доларів Apple HomePod є конкурентом радше бездротових акустичних систем високого класу, на кшталт Sonos, ніж подібних дешевших продуктів від Amazon і Google.