Журнал Массачусетського технологічного інституту MIT Technology Review опублікував рейтинг професій, на які зросте попит у 2018 році, їх ще не скоро зможуть замінити роботи.

 відновлювальна енергетика

Поширення вітрової та сонячної енергетики породжує попит на усіх фахівців сфери. За трудовою статистикою США, у найближчі 10 років за відсотком зростання кількості співробітників відновлювальна енергетика стане лідером.


 Тренування алгоритмів

Без тренерів алгоритмів автоматизація неможлива. Видання зазначає, що Google найняв 10 тисяч людей, щоб очистити контент на YouTube. При цьому за ними спостерігали алгоритми і навчалися так само модерувати контент. Необхідність тренувати різноманітні алгоритми лише зростатиме.


 Інженерія штучного інтелекту

Наразі – одна з найбільш затребуваних у ІТ професій. Зарплати деяких інженерів штучного інтелекту конкурують із заробітками професійних спортсменів, а компанії переманюють один в одного спеціалістів.


 Стрімінг відеоігор

Це проходження гри в реальному часі на відеохостингах типу Twitch і YouTube. Зокрема, на платформі Twitch заробляють на цьому 25 тисяч геймерів, щоденна аудиторія яких становить близько 15 мільйонів осіб і постійно зростає.


 Догляд за людьми

Не найбільш високооплачувана і не найперспективніша професія сьогодні може стати дуже популярною вже в найближчі 10 років, пише видання. Населення розвинених країн старіє, кількість людей, яким потрібен постійний догляд, зростає, але його ще довгий час не зможуть забезпечити технології на потрібному рівні. Прогнозують, що зарплата у сфері зросте. Експерти зазначають, що також більш затребуваними ставатимуть вихователі дитячих садків, вчителі, медпрацівники.