Довгостроковий план розвитку аеропорту «Бориспіль» передбачає знесення термінала F. Про це повідомляє прес-служба аеропорту, передає LIGA.net.

У 2018 році Кабінет міністрів повинен затвердити стратегічний план розвитку аеропорту, підготовлений австрійською компанією Airport Consulting Vienna.

Згідно з планом, у короткостроковій перспективі термінал F можуть використовувати для забезпечення чартерних рейсів. А в довгостроковій перспективі термінал F, так само, як і термінал B, може потрапити під забудову.

План до 2045 року передбачає шість об’єднаних терміналів та реконструкцію другої злітно-посадкової смуги. Таким чином аеропорт зможе приймати до 54 мільйонів пасажирів на рік.

При збереженні динаміки зростання пасажиропотоку через 5 років пасажиропотік «Борисполя» може становити 25 мільйонів пасажирів на рік.

«Для цього буде збільшено кількість виходів на посадку, збільшена потужність багажного відділення, розширена галерея термінала D на шість аеромостів і зона проходження контролю для трансферних пасажирів», – розповіли у прес-службі.

Раніше керівник аеропорту Павло Рябікін розповів, що в аеропорту «Бориспіль» побудують паркінг на 1000 місць.

Фото обкладинки: аеропорт «Бориспіль» у Facebook