Депутати Верховної Ради підтримали законопроект про посилення відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки чи паркування. Згідно з законопроектом, збільшуються штрафи за порушення правил паркування і вводиться автоматична фото- та відеофіксація порушень. Про це йдеться на сайті Ради.

«Водії достатньо часто не оплачують послуги з паркування, нехтують законними вимогами інспекторів-паркувальників, залишають транспортні засоби на тротуарах або на проїзних частинах вулиць, іноді у кілька рядів, що ускладнює рух транспорту, створює затори, призводить до втрат часу законослухняними водіями та пасажирами громадського транспорту, суттєво забруднює повітря тощо», — йдеться у пояснювальній записці.

Проектом, зокрема, передбачається:

введення фото-, відеофіксації порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

 Пропонується ввести адміністративну відповідальність особи, на яку зареєстровано авто, за окремі порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

 За несплату паркування передбачені штрафи у двадцатикратному розмірі від вартості однієї години послуги.

 Відповідно до закону, постанова про накладення штрафу за правопорушення може виноситися без участі порушника. У такому випадку постанова про штраф буде надіслана на поштову адресу, вказану при реєстрації автомобіля.

 Контролюючі органи повинні залишати копію постанови на лобовому склі транспортного засобу.

 Також передбачені нововведення для власників авто на єврономерах. Штрафувати за порушення будуть особу, яка ввезла автівку на територію України. Постанову в такому разі вручатиме Держприкордонслужба.

ФОТО Обкладинки: Юлія Наконечна