Команда SocialBoost отримала інвестиції від Omidyar Network у розмірі 480000 доларів і запускає у Києві IT-хаб 1991 Civic Tech Center.

Центр функціонуватиме як коворкінг, заснований на конкурсному відборі та членських внесках, з низкою акселераційних програм і програм менторської підтримки. Також тут проводитимуть заходи, спрямовані на потреби стартаперів.

Відкриття заплановане на 8 грудня.

«1991 Civic Tech Center перший хаб, який спрямований на розвиток громадянських технологічних організацій і стартапів у країнах Центральної та Східної Європи. Головною метою діяльності центру є максимізація позитивного суспільного ефекту від діяльності стартапів у сфері відкритих даних і civic tech», — розповідають у SocialBoost.

Грант від Omidyar Network, за словами представників SocialBoost, покриває ремонтні роботи, підтримку проекту для побудови успішної бізнес-моделі, а також розробку нових програм для розвитку технологічної екосистеми.

«Потреба в технологічному хабі, такому як 1991 Civic Tech Center, підтримана успіхом 1991 Open Data Incubator, який з 2015-го по 2017 рік допоміг запуститися більш ніж 50 стартапам і залучити для них фінансування на суму більш ніж $500,000. Відкриття в самому центрі Києва першого в Центральній і Східній Європі civic tech простору стало логічним кроком для масштабування проекту», — пояснюють у SocialBoost.


SocialBoost — українська технологічна громадська організація, яка сфокусована на громадських проектах у сфері відкритих даних, громадської участі та електронного врядування.

Omidyar Network — інвестиційна філантропічна компанія, створена засновником eBay П'єром Омідьяром.

Фото: SocialBoost