Лоукостер Wizz Air може змінити аеропорт постійної дислокації на «Бориспіль». Про це сказав голова ради директорів аеропорту «Жуляни» Денис Костржевський в інтерв'ю data.ua.

«В 2011 році Wizz Air готові були що завгодно зробити, аби літати не з «Борисполя». У нас не було терміналів, натомість стояв армійський намет, де ми обслуговували пасажирів. Ми там видавали багаж, реєстрували на рейс. І Wizz Air був готовий на це. Потім ми побудували термінал, перони, купу наземної техніки купили, інвестували близько 60 мільйонів доларів. Минуло 6 років, і Wizz Air зараз веде з нами переговори про те, що вони йдуть в «Бориспіль»», — сказав Костржевський.

При цьому він не пояснив причину можливого повернення лоу-коста в Бориспіль.

На запит avianews.com в Wizz Air відповіли, що зараз в «Жулянах» базується два літаки А320 і з квітня 2018 роки планується збільшити базування флоту в українській столиці до трьох одиниць. Авіакомпанія експлуатує авіалайнери А320 і А321. Останні не можуть здійснювати рейси з повним комерційним завантаженням в «Жуляни» через обмеження смуги аеропорту.

Також в червні Мінінфраструктури знизило базовий збір на обслуговування в аеропорту «Бориспіль» на 23,5% — з 17 доларів до 13 доларів. В результаті Wizz Air в разі повернення до Борисполя потенційно може отримати менший рівень зборів у порівнянні з «Жулянами».