Два проекти української дизайн-студії Sergey Makhno Architects перемогли на міжнародному конкурсі дизайну International Property Awards 2017-2018.

Проекти «Квартира вабі-сабі» та «Офіс Sergey Makhno Architects» визнані кращими у категоріях «Дизайн інтер'єру» та «Інтер'єр офісу».

26 жовтня у Лондоні студію відзначать нагородою European Property Awards. International Property Awards – щорічна премія у сфері нерухомості. Роботи оцінюють 70 фахівців у сфері дизайну та архітектури. Серед суддів Лорд Кейтнес, Лорд Бест, Граф Ліверпуля та Лорд Турсо – члени палати лордів у парламенті Великобританії.

«Для нашої студії це вже третя міжнародна нагорода цього року. Ми стали кращими в предметному дизайні, здобувши два Red Dot Design Award. Тепер – у дизайні інтер’єрів. Наступна – архітектура», – говорить Сергій Махно, засновник і керівник студії Sergey Makhno Architects.

Квартиру вабі-сабі Сергій Махно створив для своєї родини, об'єднавши японську естетику та українські традиції. Стіни оформили глиною в техніці, яку використовували ще в хатах-мазанках, а стелю декорували грубими дерев'яними балками.

«Мені подобається поєднувати непоєднуване. Знаходити незвичайне у буденних речах. Як каже моя дружина, все, чого боялися наші клієнти, ми втілили у себе вдома», – зазначає Сергій Махно.

Офіс студії Sergey Makhno Architects побудували в 2014 році. Тут поєднані стилі лофт та еклектика. В оформленні використані близькі «по духу» студії матеріали: бетон, камінь, скло, мідь, латунь, бронза.

В офісі студії присутні роботи Олега Тістола, Сергія Радька, Юрія Мусатова, Дмитра Грека, Зої Орлової. Один із головних експонатів — бронзова статуя «Дощ» Назара Білика. Також — авторські світильники, які студія розробляє та виготовляє самостійно.

Освітлення, температуру та звук співробітники регулюють за допомогою системи «розумний дім». Для зустрічей і презентацій передбачена кімната для переговорів, вхід в яку відкривають триметрові мідні двері Oikos. Книжковий фонд майстерні налічує понад тисячу книг про архітектуру і дизайн.