Аеропорт «Бориспіль» готовий до будь-якого аудиту перемовного процесу із авіакомпанією Ryanair. Про це йдеться в офіційній заяві про позицію підприємства.

«Аеропорт «Бориспіль» готовий до будь-якого аудиту перемовного процесу із авіакомпанією Ryanair на предмет економічної доцільності, виваженості позиції керівництва аеропорту, юридичної коректності та недискримінації інших контрагентів аеропорту з позиції законодавства про захист економічної конкуренції», – йдеться в заяві.

Також повідомляється, що керівник аеропорту публічно заявляє про готовність нести відповідальність за усі рішення, прийняті в ході перемовного процесу з авіакомпанією, та закликає перевести подальші перемовини в площину економіки, а не політики.

 12 липня Володимир Омелян внесе на розгляд Кабінету міністрів подання про звільнення генерального директора аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна.

 Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв звернутися до НАБУ щодо оцінки ходу переговорів і причин їх зриву.

 Міністерство інфраструктури готове свідчити про тиск і погрози держслужбовцям під час ходу переговорів щодо заходу Ryanair.


10 липня на сайті Ryanair стали недоступними квитки на будь-які напрямки й дати з України. Ірландська авіакомпанія офіційно скасувала свій вихід на український ринок.