Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що з першого дня процесу підписання угоди з Ryanair відбувався саботаж з боку державного підприємства «Бориспіль» і авіакомпанії МАУ. Про це він заявив в ефірі каналу «112 Україна».

З першого дня було чітко зрозуміло, що йде повний зрив і саботаж угоди. Я сподівався, що пан Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга (співвласник МАУ — ред.) чи Коломойського, а вирішить прислухатися до керівництва країни. Він вирішив грати по-своєму

Володимир Омелян, міністр інфраструктури України

Міністр стверджує, що аеропорт «Львів» підписав вигідний договір з компанією Ryanair, «те ж саме пропонувалося «Борисполю». Але мета аеропорту «Бориспіль» була інша — заблокувати прихід компанії Ryanair в Україну, а не вести переговори».

За його словами, підписання договору з Ryanair, було б величезним кроком вперед для аеропорту і «дозволило б акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послугах, як це практикується в усьому світі».

 Ryanair 10 липня оголосив про вихід з України через те, що в компанії не змогли дійти згоди з українським аеропортом «Бориспіль». Відповідна заява опублікована на сайті авіаперевізника.