Контракт аеропорту «Бориспіль» з ірландським лоукостером Ryanair може бути не підписаний. Про це на прес-брифінгу повідомив генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін.

«Він (контракт – ред.) може не бути підписаний з однієї причини - якщо контракт буде невигідним (для аеропорту - ред.)», – заявив Павло Рябікін.

Серед озвучених вимог Ryanair – які на думку Павла Рябікіна «незаконні і неможливі»:

 безкоштовні аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки для таксі, площі для реклами, оренда площ в терміналі, система прийому багажу, офіси для продажу авіаквитків, земля для будівництва готелю, офіси для служби оренди автомобілів;

 закріплення місць стоянок для літаків;

 єдина ставка аеропортового збору на пасажира на 4 роки у розмірі 7,5 доларів;

 виплата аеропортам 35% із доходів магазинів duty-free;

 60-денне кредитування з боку аеропорту.

Щодо вже проданих квитків Ryanair з «Борисполя», Рябікін заявив, що перевізник може заявити про скасування рейсів за 2 місяці до початку фактичних польотів і повернути гроші. За його словами те, що Ryanair вже відкрив продажі – «це ризики компанії».

«Ймовірніше всього, сьогодні буде оголошення про скасування польотів Ryanair в Україну», – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.


 6 липня аеропорт «Бориспіль» підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги авіаперевізника. У цьому контакті не були враховані вимоги Ryanair про знижку 80% на напрямок Київ-Лондон. Ультиматум Ryanair коштуватиме «Борисполю» 2 мільярди гривень збитків на рік, повідомляла прес-служба аеропорту.