Український уряд веде переговори з французькою енергетичною компанією Engie SA про будівництво сонячної електростанції вартістю 1,25 мільярдів доларів у Чорнобильській зоні. Про це повідомляє Bloomberg.

У Engie SA підтвердили, що компанія веде переговори з українським урядом. За словами міністра екології Остапа Семерака, крім фрацузької є ще близько 60 компаній, яким цікавий такий проект. Але Engie SA – єдина компанія, яка хоче побудувати не тільки сонячну електростанцію, а й хранилище для енергії.

За інформацією Bloomberg, зараз енергентична компанія проводить попередній економічний та технічний аналіз потенційого будівництва.


 Міністр екології Остап Семерак заявляв, що у 2017 році в Чорнобильській зоні може запрацювати перша сонячна електростанція.

У 2016 році було оголошено про збір заявок від інвесторів на будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Виробництво буде в межах 2,5 тисяч МВт електроенергії. Це величина, співрозмірна з двома енергоблоками атомних електростанцій.